Thursday, May 9, 2013

Balai Raya Fiesta

Faculty of Early Childhood Studies (FECS) UNITAR International University telah menganjurkan program Balai Raya yang ke 2 dengan kerjasama Early Childhood Studies Club (ECS Club). Semua ahli ECS Club telah mengembeling tenaga untuk menjayakan program Balai Raya. Program dimeriahkan dengan pelbagai acara kanak-kanak dan jualan amal. Persembahan pelajar-pelajar FECS untuk kanak-kanak tadika dan sesi taklimat kerjaya oleh Mayor KidZania Pn Susanah begitu menarik sekali. Bidang kerjaya untuk pelajar-pelajar tidak lagi terhad kepada profesion sebagai guru taska dan tadika malahan kini lebih luas lagi ke arah industri taman tema kanak-kanak seperti KidZania, Legoland, Hello Kitty dan The Big Club. Bidang kerjaya ini masih baru dengan tawaran gaji yang lumayan jika dibandingkan sebagai guru di taska dan tadika. Pelajar-pelajar dari FECS kini mempunyai pilihan kerjaya yang lebih meluas lagi. 

Kelainan pelajar FECS UNITAR International University mereka telah disediakan laluan kerjaya. Apabila tamat pengajian, pekerjaan sudah menunggu! Ini yang membezakan graduan UNITAR International University. Malahan pelajar FECS digalakkan bekerja pada hujung minggu di KadZania sebagai pendedahan awal dengan alam pekerjaan.

1 comment:

  1. salam.maaf mengganggu.sy student tahun akhir upsi.sy nk minta tuan/puan semak questionnaire projek tahun akhir sy boleh x?

    ReplyDelete