Thursday, December 31, 2015

Sukarelawan Di bilik Darjah

Penglibatan ibu bapa menerusi sumbangan sukarela sama ada berbentuk fizikal atau material dapat mengurangkan beban guru. Apabila guru mendapat sokongan daripada ibu bapa, guru mendapati kanak-kanak datang ke sekolah lebih tenang dengan tugasan dapat diselesaikan. Sokokngan keibubapaan bermaksud bantuan berterusan dalam menangani tingkahlaku dan akademik berhubung dengan kanak-kanak.

3 comments:

 1. Salam Sejahtera Dr.Bustam dan pembaca yang mengikuti penulisan blog ini.

  Saya percaya penglibatan aktif ibu bapa mampu mengubah suasana pembelajaran dan tingkah laku anak-anak di sekolah dan diluar sekolah. Beban yang selama ini diletakkan hanya dibahu para guru dan pentadbir sekolah terutama yang melibatkan isu tingkahlaku mampu ditangani kerana anak-anak sedar pihak sekolah dan ibu bapa saling mengambil tahu dan mengambil berat hal ehwal mereka.

  ReplyDelete
 2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
  Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

  Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  ReplyDelete